Fremtiden for elektriske bådmotorer

Hvordan ser fremtiden ud for elektriske bådmotorer? Efter at være hjemvendt fra verdens største bådudstyrsmesse Mets i Amsterdam er svaret rimelig tydeligt. Fremtiden for elektriske bådmotorer ser ret lovende ud.

En konvertering fra en traditionel diesel eller benzinmotor til elmotor er ikke for alle. Eller det vil sige det er ikke for alle typer både.

Årsagen er at der ved planende både skal bruges rigtig meget energi og det er simpelthen ikke muligt at opbevare så meget energi i form af strøm på en båd. Så for planende både laver man i stedet en hybrid-løsning.

Derimod er “deplacement-både” altså både der ikke er planende, i mange tilfælde oplagte til at konvertere til elmotor. Det gælder faktisk uanset om det er en lille jolle, en motorbåd, en motorsejler eller en sejlbåd.

Konvertering fra dieselmotor til elmotor kan give rigtig god mening hvis motoren står til udskiftning alligevel, da der ikke er den store forskel i den samlede pris ifht. de samlede købs- og installationsomkostninger.

Det er dog på mange måder mere fremtidssikret at skifte til en el-motor af mange forskellige årsager. Der er stort set ingen vedligeholdelse af el-motorer og du undgår dermed det årlige motorservice og vinterkonservering. Hvis man kombinerer med solpaneler, vil du i mange tilfælde ikke have omkostninger til brændstof – med mindre du sejler mange dage i træk. Der er virkelig mange muligheder i forhold til styring og kontrol af din båd. Det betyder i princippet at du kan fjernstyre din båd – og hvis du også har bovpropel, kan disse to kobles sammen til en løsning der gør din båd virkelig let at manøvrere…. Og så er der den oplagte – med en el-motor udleder du ikke noget og der er ikke dieselrøg eller diesellarm når du sejler.

Vi hos Alpina Marine specialiserer os i konvertering og udskiftning til el-motor og vil rigtig gerne tage en snak med dig om hvad den rigtige løsning kan være og om din båd passer til en konvertering.

  • Fremtiden er elektrisk

    De elektriske bådmotorer har været længe undervejs og der er intet nyt i konceptet. Men nu er teknologien moden og de kommer for alvor…

  • Elektriske bådmotorer